18.6 kävin taas vuosittaisessa rintojen ultraääni tutkimuksessa yksityisellä. Aikaisemmin on löytynyt kystia ja kerran rasvapattikin. Nyt löytyi sitten jotain muutakin. Vasemmasta rinnasta. Siitä otettiin ohutneulanäyte.                                         Tuloksien piti tulla torstaina 23.6, sopivasti ennen juhannusta. Soittoa vaan ei kuulunut ja otin jo lääkäriin päin yhteyttä. Tutkittu oli, mutta tuloksia vaan ei löytynyt mistään koneelta. Olivat jotenkin kummallisesti kadonneet.                                 Lääkäri toivotti hyvää juhannusta, lupasi palata asiaan maanantaina. Kuinka pitkä aika yksi viikonloppu voikaan olla?

Maanantaina 27.6 olimme juuri lasten kanssa kaupungilla kun soitto vihdoin tuli. Papa luokka 3, eli lievästi pahanlaatuinen. Lääkäri sanoi laittavansa lähetteen keskussairaalaan, josta viikon sisällä otettaisiin yhteyttä. Kerroin lapsille tilanteen. Pelästyivät, koska heillä on kokemusta syövästä vain sillä pahimmalla  tavalla.                                           Rakkaalla mummilla oli aivokasvain, johon hän 3kk kuluttua ensioireista kuoli. Pahaa teki nähdä toisten hätä.                 Asiasta keskusteltiin moneen otteeseen sinä päivänä ja lapset itkivät pelkojaan ja tuntojaan pois .                                         Minä ja mieheni luvan kanssa vasta illalla, toistemme kainalossa, kun lapset olivat jo nukkumassa.

Tiistaina 28.6 eli tänään soitettiin kirurgian poliklinikalta. Nopeaa toimintaa!                                                                           Mutta sainkin lääkäriltä vain ohjeet hakea omasta terveyskeskuksestani lähetteen rintojen mammografiaan, ultraan ja paksuneulanäytteeseen. Sitten varata aika terveystalosta ja kunhan tulokset ovat tulleet päätetään hoidosta. Siis !?! Olenhan jo käynyt rintojen ultrassa, neulanäyte on otettu ja se on tutkittu olevan pahanlaatuinen. Koko rumba siis uudelleen! Toki sillä erotuksella, että nyt myös mammografia, jolla ei masteopaattisen rinnan (kuten minulla on) kanssa tee yhtään mitään, saa vaan säteilyannoksen. Sitten paksuneulanäyte, jossa riski siihen ,että kasvaimen ollessa pahanlaatuinen se pääsee suuremman reiän kautta leviämään. Toki ohutneulanäytteessäkin on se riski, mutta ainakin neula on ohuempi ja reikäkin näinollen pienempi.                                                                                                                Byrogratia vain nyt sattuu menemään näin, eli jos aion hoitoa saada tai sinne päästä minulla ei ole vaihtoehtoja.    Mitään yksityistäkään tahoa täällä ei syöpähoitoihin ole, muuten olisin mennyt jo sinne.

Lisäksi ensimmäinen vapaa aika rintojen ultraan on 26.7, yli kuukauden päähän! Kuukausi pitäisi siis odotella kaikessa rauhassa, niinkuin lääkäri sanoi; vaikka sinulla olisikin syöpä se ei vaikuta asiaan.                                                       Helppohan se on sieltä päästä sanoa. Se vaikuttaa kaikkeen! Ajatteluun , vireystasoon, verenpaineeseen, parisuhteeseen, lapsiin, työhön..  Jos vaan saan jostain muusta kaupungista ajan aikaisemmin kun 26.7 mielummin ajan vaikka 300 kilometriä paikan päälle kun yli kuukauden kärvistelen tässä olotilassa.