Eilen oli sitten se suuri päivä. Juna oli ajoissa ja mahduin siihen. Asemalta otin taksin, jolla menin Felicitas klinikalle. Klinikan sisäänkäynti oli vähän piilossa, koska rakennuksessa oli ollut vesivahinko, mutta ehdin kuitenkin ihan hyvin. Patti oli 2 kuukauden aikana kasvanut 4-5mm. Laine lohdutti kuitenkin, ettei se ainakaan kaikista agressiivisinta laatua ole jos on pahanlaatuinen, koska sellainen patti tuplaa kokonsa viikossa! Merkkauslanka pattiin laitetiin ilman puudutusta, eikä se tuntunut laisinkaan kivalta.Pistävää kipua, varsinkin silloin kun väkäset langassa ankkuroitiin paikalleen. Väkäset varmistavat sen, ettei lanka lähde liikkumaan, eikä sitä saa rinnasta pois mitenkään muuten kuin leikkaamalla. Klinikalta läksin käpyttelemään kaupungille, kävin syömässä salaatin ja ihmettelemässä suuren kaupungin hulinaa. Kävelin Mehiläiseen navigatorin avustuksella.

Mehiläisessä sitten saikin odotella.. Siellä(kin) oli käynyt vesivahinko ja yksi leikkaussali oli pois käytöstä! Pääsin hoitohuoneeseen 50 minuuttia myöhässä. Rinta puudutetiin, eikä piikin työntäminen nännin alueelle ollut ollenkaan mukavaa.( Patti sijaitsi aivan nännin reunan tasolla) Ihmettelen niitä jotka vapaaehtoisesti ottavat nännilävistyksiä! Hrrr... Sitten alkoi kirurgin matka kohti pattia, lankaa seuraten. Perille pääsy kestikin aika kauan ja puudutusainettakin piti lisätä kun alettiin olemaan jo aivan rintalihaksen lähellä. Puudutuspiikki ei ollut tarpeeksi pitkä puuduttamaan niin syvältä. Kirurgi näytti poistamansa patin, joka oli aika iso turvamarginaaleineen, ehkä jotain 3.5cm x 3.5 cm, niin iso, ettei se meinannut mahtua pikku purkkiin jonne hoitaja sen ensin tunki patologia varten. Kirurgi tunnusteli vielä onkalon seinämät sormella ja totesi, että yhdellä laidalla tuntui vielä normaalia kovempaa kudosta ja poisti sen vielä. Sitten verisuonia polteltiin, jotta haava jäi kuivaksi ja itsesulavalla langalla tikattiin kerros kerrokselta haava umpeen. Rinta teipattiin ja päälle laitettiin vielä haavalappu. Haavalapun saan poistaa huomenna ja mennä myös suihkuun. Teipit saan ottaa pois vaasta ensiviikon sunnuntaina. Urheiluliivejä täytyy pitää yötä päivää kaksi viikkoa. 

Kirurgi laittoi pyynnöstäni patin patologille kiireellisenä, joten hän soittaa tuloksia jo ensi perjantaina. Kahden viikon odotus lyheni yhteen viikkoon!

Yöksi otin buranaa, varmuudeksi. En olisi tainnut sitä tarvita, koska tänään en ole ottanut yhtään särkylääkettä. Rinnassa on tunnetta, että siellä on jotain tehty, mutta ei sellaista kipua jota en kestäsi.

Tuli 10 päivää sairaslomaa ja siihen lasketaan myös lauantait ja sunnuntait. Sairasloma loppuisi näinollen 28.8. Olen kyllä varannut töistä vapaaksi kaksi viikkoa. Salilta pitää olla pois kuukausi. Nyt alkoikin sitten tiukka dietti! Toinen ruoka päivässä saa olla salaatti ja kaikki herkut pois. Jos painoni ei laske 6-7 h ryhmäliikuntaharjoittelulla viikko (body balance, zumba, zumba toning ja kahvakuula) mitenhän paljon se nousee kuukaudessa kun en voi noista mitään tehdä!?