Soitin aamulla Töölöön ja sain vähän lisätietoja. Kirurgille pitäisi ennen leikkausta mennä käymään yhden kerran. Leikkaus tulisi maksamaan 4500-5000€. Sairaalassa pitäisi olla päivä/yö ja jotta pääsee ulos pitää olla "noutaja". Vartijaimusolmuketta ei tutkita, joten jos patti olisi patologin tutkinnassa pahanlaatuinen joutuisi syöpäpolilla uuteen leikkaukseen jossa asia selvitettäisiin erikseen.. Tämä laskee kyllä yksityisen leikkauksen todennäköisyyttä minulla. Jos kerran mahdollista, samalla leikkauksellahan se olisi hyvä selvittää.

Mielestäni paras vaihtoehto olisi se, että kävisin merkkauttamassa patin sen löytäneellä radiologilla Helsingissä ja se poistettaisiin omassa sairaalassa. Voihan patti, josta negatiivinen paksuneulanäyte otettiin, ollakin sama kuin se josta positiivinen ohutneulanäyte otettiin, mutta mahdollisuus siitä, että se onkin otettu jostain ihan väärästä paikasta ahdistaa niin paljon, että luulen sen olevan ainoan konstin siihen että saan mielenrauhan. Tämän aion rouva kirurgille esittää, mutta pelkään ettei se käy hänelle. Toivottavasti pelkoni on turha! Ei auta kun pistää kädet ristiin.

Kun kerran kävin tänään keskussairaalassa menin kolmen kohdunsuulta otetun koepalan ja kohdunkaulan rassauksen jälkeen vielä itse käymään kirurgisella. (Ei muuten ollut lainkaan hauskaa ja varsinkin tuo kohdunkaulan rassaus sattui ihan hiivatisti. Vertakin tuli niin paljon, että lattialle valui. Nyt taas odotellaan tuloksia. Mikäli mitään ei kuulu-kaikki ok ja kontrolli 6kk päästä. Mikäli tulee kutsu- on löytynyt jotain ja se pitää sähkösilmukalla poistaa.) Varmistin kirurgisella, että ovat saaneet Terveystalolta lähetettyä tulokset sairaalaan. Olivat tulleet. Kirurgi ei ollut tällä viikolla paikalla, hoitaja lupasi ensiviikolla ottaa yhteyttä. Soitti sitten kuitenkin tänään ja antoi ajan rouva kirurgille ensiviikon maanantaiksi. Vihdoin jotain tapahtuu! Sitten maanantaisen tapaamisen jälkeen päättävät keskiviikkona jollakin tiimiporukalla miten minun kanssani päätetään toimia. Tavallaan hyvä, että tiimissä on useampia ihmisiä. Jospa rouva kirurgin ehdoton kanta vähän lientyisi.

Rouva kirurgi nimitys tulee siitä , että tälläkin hetkellä tunnen häntä kohtaan kiukkua kun muistelen käymäämme puhelinkeskustelua.. Täytyy kuitenkin olla maanantaina ihmisiksi, vaikka tekisi mieli sanoa vaikka mitä. Kantani aion kyllä esitää ja pyytää perusteellista selvitystä jos meinaa jättää leikkaamatta. Ei muuta kun koko enkeliparvi mukaan käynnille jospa asiat vihdoin alkaisivat hoitua. Ihme takkuamista ollut.