Kesti muutaman päivän, ennenkuin tajusin, ettei negatiivinen paksuneulanäyte muuta sitä tosiasiaa, että ensimmäisessä ohutneulanäytteessä oli epämuodostuneita soluja ja papa luokka 3. Eli paksuneulanäyte ei ole todennäköisesti otettu oikeasta paikasta!

Todennäköisesti kirurgi täällä ei päädy poistamaan pattia pelkän ohutneulanäytteen perusteella, niin hän ainakin puhelimessa sanoi. Vaikka hän muuttaisikin mielensä ja päätyisi poistamaan patin, hän poistaisi sen, joka oli hyvänlaatuinen ja se alkuperäinen syöpäepäily jäisi rintaan kasvamaan kaikessa rauhassa. Kääk!

Olin jo yhteydessä radiologiin joka siis alunalkaen patin löysi ja hän kertoi olevan myös sellaisen mahdollisuuden, että menen Helsinkiin Felicitas klinikalle, jossa hän merkkaa patin langalla. Sitten menisin Mehiläiseen ja hänen suosittelemallaan kirurgilla leikkauttaisin patin pois. Tämä alkaa tuntumaan varteenotettavalta vaihtoehdolta, vaikkakin se kyllä vaikeuttaisi asioita melkoisesti. Ainakin tietäisin, että oikea patti lähtee pois! Minusta tuntuu, että tämän radiologin ammattitaito on aivan toista luokkaa, luotan häneen enemmän.

Huomenna soitan Töölöön ja tiedustelen milloin tällä kirurgilla on leikkauspäiviä ja mitä leikkaus tulisi maksamaan. Samoin mietityttää tutkitaanko myös siellä vartiaimusolmukkeet? Jos patti sitten on syöpää, pääsenkö syöpäpolille tänne kotipaikkakunnalleni vai pitääkö siihenkin hakea taas omasta terveyskeskuksesta lähete? Miten tämä VOI olla näin hankalaa?

Huomenaamulla on aika naistentautien poliklinikalle. Papa koe on ollut 2 kolme kertaa. Kai sielläkin jotain koepaloja otetaan. Kyllä asiat nyt kertyy. Sietää vain toivoa, etteivät nämä kaksi asiaa ole yhteydessä toisiinsa, ettei löydy mitään levinnyttä syöpää tms.